Danslessen


Hier vind je meer info over het lesaanbod, de verschillende prijzen en data. 

LESSEN, PRIJZEN EN DATA ( Kijk je op een smartphone? Scroll dan naar rechts)

Dinsdag

Donderdag 

17.30u-18.30u: Teens (5e-6e leerjaar)

18.45u-19.45u: Urban junior (1e-3e middelbaar)

18.30u-19.30u: Jazz/Modern  junior (1e-3e middelbaar)

19.45u-20.45u: Urban (vanaf 4e middelbaar)

19.30u-20.30u: Choreo, selectiegroep

20.45u-21.45u: Bodyfit dance (alle leeftijden)

20.30u-21.30u: Jazz/Modern (vanaf 4e middelbaar)Zaterdag

Vrijdag

11.30u-12.30u: Streetdance

18u-19u: Kiddies (2e-3e kleuterklas)

19u-20u: Kids (1e-2e leerjaar) *VOLZET*

Zondag

20u-21u: Kids + (3e-4e leerjaar)

09.30u-10;30u: Pilates ( alle leeftijden)

PRIJZEN


De prijs per schooljaar bedraagt 200 euro.

Voor de kidslessen op vrijdag kan per les betaald worden indien gewenst, deze komen op €7/ les.  . 

Voor de Pilates en Bodyfit dance lessen wordt met een 10 beurtenkaart gewerkt dewelke op 70 euro komt. 

Per lid vragen wij 5 euro sportverzekering + 5 euro administratiekosten, deze zijn verplicht.


Voor alle lessen kan ook telkens 1 gratis proefles genomen worden. 


LESDATA


De lessen gaan opnieuw van start vanaf vrijdag 1 september.

De lessen zijn wekelijks gepland, enkel tijdens schoolvakanties en feestdagen zal het geen les zijn.


Laatste les donderdag 27 juli. 
LESAANBOD

Bij Rekrea bieden wij danslessen aan voor jong en oud. 

Onze kidslessen bieden een mix aan van allerlei dansstijlen zodat de kinderen hun eigen lichaam leren kennen en aan de slag gaan met de basisbeginselen van dans en ritme. De kidslessen gaan door op vrijdagvond en de jongsten onder ons starten bij de Kiddies (Kleuterdans) Van hieruit gaan ze per leeftijdscategorie over naar de Kids en daarna naar de Kids+. Hieropvolgend kiezen ze voor de  Teens lessen, dewelke op donderdagavond plaats vindt of de Streetdance kids lessen op zaterdag ochtend. Beide kan natuurlijk ook altijd. 

Zodra de leden naar het middelbaar gaan is er meer keuze om één of meerdere specifieke dansstijlen aan te gaan.  Wij bieden een groep Urban junior (donderdag),  Modern Jazz junior (dinsdag) en Streetdance junior (zaterdag) aan. Iedereen is vrij om te kiezen welke stijl hij/zij volgt, meerdere stijlen volgen is natuurlijk ook mogelijk en zeker aan te raden.

.Vanaf het 4e middelbaar gaan de leden over naar het volgende niveau in de lesse Modern/Jazz of Urban, elk gegeven door onze gemotiveerde en enthousiaste lesgevers.

Verder bieden wij ook onze Bodyfit dance lessen aan voor volwassen. De les zal vooral focussen op dans aerobic in lichte choreo vorm, maar ook een combinatie van lenigheid, cardio en kracht bevatten. Zeker een aanrader!

Verder bestaat er ook nog onze selectiegroep,  Choreo. Voor deze groep worden de leden uitgenodigd indien zij veel potentieel en inzet tonen. Dit zijn extra dansuren waarin meer discipline en inzet wordt vereist, maar waar ook veel ervaring opgedaan wordt. 

Kortom bij Rekrea is er voor ieder wat wils. 

KIDDIES

Wie: 2e, 3e kleuterklas

olv Mindy Noppe + Assistenten team

Bij de Kiddies bieden wij de grondbeginselen van dans en beweging aan. Al spelend wordt het gevoel van ritme ontwikkelt en leren de  kinderen hun eigen lichaam ontdekken. 

KIDS

Wie: 1e-2e leerjaar

olv Mindy Noppe + Assistenten team

De Kids werken stilaan meer aan een korte choreografie. De lessen worden nog steeds op een spelende manier aangebracht, maar er komt meer aandacht voor motoriek en muziekgevoel.

KIDS +

Wie: 3e-4e leerjaar

olv Mindy Noppe + Assistenten team

Bij de Kids + worden de les meer dans en minder spelen. Er wordt stilaan verwacht dat zij de dans ook zelfstandig kunnen reproduceren. Ook is er veel ruimte voor eigen inbreng.

TEENS

Wie: 5e-6e leerjaar leerjaar

olv Mindy Noppe

De Teens biedt een goede basis voor verschillende dansstijlen aan. Er wordt meer aan techniek gewerkt en er wordt meer zelfstandigheid verwacht. De choreografiën worden uitdagender.

URBAN JUNIORS

Wie: 1e-3e middelbaar 

olv Fran Verbraak

Urban junior is een nieuwe groep die de voorganger is van de lessen Urban op vrijdagavond. De lessen beloven een energieke choreo aan te bieden met veel Urban elementen. 

STREETDANCE 

Wie: 3e-6e leerjaar

olv Robbe Van Den Bremt

Streetdance kids biedt de basisbeginselen van Streetdance aan. Er wordt aandacht besteed aan vloerwerk en freezes. Tevens wordt er ook aan een stoere choreografie gewerkt. 

MODERN JAZZ JUNIORS

Wie: 1e-3e middelbaar

olv Mindy Noppe

De Modern Jazz groep bouwt  verder op de technieken de ze reeds hebben verworven in vorige jaren. Verder krijgen ze ook snellere en ingewikkeldere choreografiëen aangeleerd. 

MODERN/JAZZ

URBAN

Wie: Vanaf 4e middelbaar

olv Fran Verbraak

De lessen Urban bruisen van energie. Ook hier wordt een bepaald niveau verwacht om de lessen goed te kunnen volgen. De choreo's hebben vaak een vrouwelijke, maar stoere toets.

Wie: Vanaf 4e middelbaar

olv Nanou Rumes

De Modern/Jazz lesssen vergen een goede basistechniek van jazz en moderne dans. Er wordt veel vloerwerk toegepast en een stevig tempo gehanteerd. 

CHOREO

Wie: Op uitnodiging

olv Verschillende lesgevers

De choreo is onze selectiegroep. Hier wordt meer inzet en discipline verwacht en er wordt aan een hoger en technischer tempo doorgewerkt. 

BODYFIT DANCE

Wie: Alle leefijden

olv Fran Verbraak

De les zal vooral focussen op dans aerobic in lichte choreo vorm, maar ook een combinatie van lenigheid, cardio en kracht bevatten. Zeker een aanrader voor iedereen die op een leuke en dansende manier aan zijn/haar lichaam wil werken!

PILATES

Wie: Alle leeftijden

olv Nanou Rumes

Op zoek naar de nieuwe plaats in Kalmthout om aan Pilates te beginnen? Bij Rekrea ben je aan het juiste adres. Pilates focust op het in beweging brengen van alle spiergroepen op een dynamische en evenwichtige manier. Alle oefeningen kunnen aangepast worden naar ieders kunnen. 

Inschrijvingen schooljaar 2023-2024 starten 1 juli.