Danslessen


Hier vind je meer info over het lesaanbod, de verschillende prijzen en data. 

LESSEN, PRIJZEN EN DATA ( Kijk je op een smartphone? Scroll dan naar rechts)

Dinsdag

Donderdag 

17.30u-18.30u: Teens (5e-6e leerjaar)

18.30u-19.30u: Urban junior (1e-3e middelbaar)

18.30u-19.30u: Modern Jazz junior (1e-3e middelbaar)

19.30u-20.30u: Urban (vanaf 4e middelbaar)

19.30u-20.30u: Choreo, selectiegroep

20.30u-21.30u: Bodyfit (alle leeftijden)

20.30u-21.30u: Modern Jazz (vanaf 4e middelbaar)
Vrijdag

Zaterdag

18u-19u: Kiddies (2e-3e kleuterklas)

10.30u-11.30u: Streetdance kids (3e-6e leerjaar)

19u-20u: Kids (1e-2e leerjaar)

11.30u-12.30u: Streetdance junior (vanaf 1e middelbaar)

20u-21u: Kids + (3e-4e leerjaar)


PRIJZEN


De prijs per semester bedraagt 110euro per lessenreeks. Het inschrijvingsgeld voor het ganse schooljaar bedraagt 200euro per lessenreeks. 


Vanaf 3 lessenreeksen per gezin zal er een korting van 10% voorzien worden. 

Per schooljaar moet er ook een sportverzekering worden aangeschaft van 5euro. 

Betaling kan per overschrijving op rekeningnummer: BE47 2200 4593 3980.

LESDATA


De lessen zijn wekelijks gepland, enkel tijdens schoolvakanties en feestdagen zal het geen les zijn.


Geen les op volgende data schooljaar 2021-2022

- 29/10/21 tem 07/11/21

- 11/10/21

- 24/12/21 tem 09/01/22

-25/02/22 tem 06/03/22

- 01/04/22 tem 17/04/22

-26/05/22 tem 27/05/22


LESAANBOD

Bij Rekrea bieden wij danslessen aan voor jong en oud. 

Onze kidslessen bieden een mix aan van allerlei dansstijlen zodat de kinderen hun eigen lichaam leren kennen en aan de slag gaan met de basisbeginselen van dans en ritme. De kidslessen gaan door op vrijdagvond en de jongsten onder ons starten bij de Kiddies (Kleuterdans) Van hieruit gaan ze per leeftijdscategorie over naar de Kids en daarna naar de Kids+. Hieropvolgend kiezen ze voor de  Teens lessen, dewelke op donderdagavond plaats vindt of de Streetdance kids lessen op zaterdag ochtend. Beide kan natuurlijk ook altijd. 

Zodra de leden naar het middelbaar gaan is er meer keuze om één of meerdere specifieke dansstijlen aan te gaan.  Wij bieden een groep Urban junior (donderdag),  Modern Jazz junior (dinsdag) en Streetdance junior (zaterdag) aan. Iedereen is vrij om te kiezen welke stijl hij/zij volgt, meerdere stijlen volgen is natuurlijk ook mogelijk en zeker aan te raden.

.Vanaf het 4e middelbaar gaan de leden over naar het volgende niveau in de lesse Modern/Jazz of Urban, elk gegeven door onze gemotiveerde en enthousiaste lesgevers.

Verder bieden wij ook onze Bodyfit lessen aan, deze zijn bestemd voor alle leeftijden. De les is vooral bedoelt om aan je lichaam te werken en zal een combinatie van lenigheid, cardio en kracht bevatten. Zeker een aanrader!

Verder bestaat er ook nog onze selectiegroep,  Choreo. Voor deze groep worden de leden uitgenodigd indien zij veel potentieel en inzet tonen. Dit zijn extra dansuren waarin meer discipline en inzet wordt vereist, maar waar ook veel ervaring opgedaan wordt. 

Kortom bij Rekrea is er voor ieder wat wils. 

KIDDIES

Wie: 2e, 3e kleuterklas

olv Mindy Noppe + Assistenten team

Bij de Kiddies bieden wij de grondbeginselen van dans en beweging aan. Al spelend wordt het gevoel van ritme ontwikkelt en leren de  kinderen hun eigen lichaam ontdekken. 

KIDS

Wie: 1e-2e leerjaar

olv Mindy Noppe + Assistenten team

De Kids werken stilaan meer aan een korte choreografie. De lessen worden nog steeds op een spelende manier aangebracht, maar er komt meer aandacht voor motoriek en muziekgevoel.

KIDS +

Wie: 3e-4e leerjaar

olv Mindy Noppe + Assistenten team

Bij de Kids + worden de les meer dans en minder spelen. Er wordt stilaan verwacht dat zij de dans ook zelfstandig kunnen reproduceren. Ook is er veel ruimte voor eigen inbreng.

TEENS

Wie: 5e-6e leerjaar leerjaar

olv Mindy Noppe

De Teens biedt een goede basis voor verschillende dansstijlen aan. Er wordt meer aan techniek gewerkt en er wordt meer zelfstandigheid verwacht. De choreografiën worden uitdagender.

STREETDANCE KIDS

Wie: 3e-6e leerjaar

olv Robbe Van Den Bremt

Streetdance kids biedt de basisbeginselen van Streetdance aan. Er wordt aandacht besteed aan vloerwerk en freezes. Tevens wordt er ook aan een stoere choreografie gewerkt. 

URBAN JUNIORS

MODERN JAZZ JUNIORS

STREETDANCE JUNIOR

Wie: 1e-3e middelbaar

olv Mindy Noppe

De Modern Jazz groep bouwt  verder op de technieken de ze reeds hebben verworven in vorige jaren. Verder krijgen ze ook snellere en ingewikkeldere choreografiëen aangeleerd. 

URBAN

Wie: 1e-3e middelbaar (+ hoger indien gewenst)

olv Robbe Van Den Bremt

Tijdens de Streetdance lessen is ervaring vereist. Streetdance technieken worden verder aangeleerd en verbeterd.  De lessen hebben een stoere touch.

MODERN/JAZZ

Wie: 1e-3e middelbaar 

olv Fran Verbraak

Urban junior is een nieuwe groep die de voorganger is van de lessen Urban op vrijdagavond. De lessen beloven een energieke choreo aan te bieden met veel Urban elementen. 

Wie: Vanaf 4e middelbaar

olv Fran Verbraak

De lessen Urban bruisen van energie. Ook hier wordt een bepaald niveau verwacht om de lessen goed te kunnen volgen. De choreo's hebben vaak een vrouwelijke, maar stoere toets.

BODYFIT

Wie: Alle leeftijden

olv Fran Verbraak

Tijdens dit uurtje focussen we op het totaalpakket waarin zowel aan conditie, aan power als aan lenigheid wordt gewerkt. Geen ervaring vereist, de oefeningen worden op maat gegeven & aangepast aan je eigen kunnen.

Wie: Vanaf 4e middelbaar

olv Nanou Rumes

De Modern/Jazz lesssen vergen een goede basistechniek van jazz en moderne dans. Er wordt veel vloerwerk toegepast en een stevig tempo gehanteerd. 

CHOREO

Wie: Op uitnodiging

olv Verschillende lesgevers

De choreo is onze selectiegroep. Hier wordt meer inzet en discipline verwacht en er wordt aan een hoger en technischer tempo doorgewerkt. 

INSCHRIJVEN

Schrijf je in voor onze lessen via volgend inschrijvingsformulier. 


Wij hanteren bij voorkeur vooraf inschrijvingen en betalingen. 


Enkel voor de kidslessen (kiddies, kids, kids+) is betaling met losse lessen mogelijk. Gelieve als opmerking te vermelden in het inschrijvingsformulier dat u voor losse lessen kiest. Er wordt dan verwacht dat u iedere les cash (6 euro) betaalt bij aankomst.


Per groep is het mogelijk om 2 proeflessen te nemen (6 euro per les), hierna dient een volledige kaart genomen te worden waarin dit bedrag verrekend wordt.


Inschrijving is pas compleet wanneer betaling voldaan is. Betaling kan op het nummer: BE47 2200 4593 3980.


Per schooljaar wordt een eenmalige kost van 5 euro per persoon per schooljaar gerekend voor een verplichte sportverzekering.