Bezig met laden...

Stijlenmix

Kenmerkend en zeker een sterke troef in de Rekrea-dansafdeling is de grote verscheidenheid van stijlen die aangeboden wordt.

Per seizoen verschuiven de accenten. Onze cursisten kunnen zo per reeks van verschillende stijlen proeven. Hier een greep uit het aanbod: jazz-dans, moderne jazz-dans, funky moves, hip-hop, showdans, retro-dans, moderne dans, latino, afro, rock-'n-roll, aerobics. Zoals de evolutie van dans meer en meer loopt: een stijlenmix, vandaar "dans-mix" als naam hiervoor.

Actueel woordje van Martine :

Ik voelde reeds lang aan dat stijlen vervagen - de ene vorm beïnvloedt immers de andere ... dat is eigenlijk altijd zo geweest.

De laatste decennia trachtte men dans in te delen in vakjes en werd er echt strijd geleverd om 'stijlauthenticiteit' te bewaren. Dat werkt uiteindelijk niet! Denk maar aan het succesvolle tv-programma 'Dance Battle', waarin alle deelnemende choreografen moesten toegeven niet zuiver in stijl te kunnen werken. Denk ook aan het aldoor verschijnen van 'nieuwe' dansrages (vb. zumba, sh'bam, partyrobics) : oude vormen in een nieuwe verpakking.

Dus in REKREA-DANS gaan wij voor DANS-MIX!

Omdat Martine ook leerkracht lichamelijke opvoeding is, weet zij hoe een les op te bouwen en houdt ze altijd in het oog dat elke les ook een training voor fysieke conditie moet inhouden.

Muziek

Martine is continu op zoek naar toffe en geschikte muziek. In alle lessen hoor je een zeer gevarieerde, sfeervolle en functionele muziekkeuze. Ook Maxime, Nanou, Mindy en Robbe zijn er op uit om met hun choreografie het beste uit een song te halen. Origineel zijn is de boodschap!

Onze lesgeefster heeft een hekel aan de voorgetunede muziek die van elke les eenheidsworst maken, dat is volgens haar "not done". Spelen met ritmes en muziekgenres maakt net het verschil. Als deelnemer kom je gauw te weten dat aan elke les een grondige voorbereiding vooraf is gegaan, zowel wat de lesinhoud als wat de muziekkeuze betreft.