Bezig met laden...

Rekrea is het levenswerk van Martine Taelman. Dat zij al jarenlang de "drive" achter Rekrea is maakt de werking heel sterk. Als voorzitter van de vzw zorgt ze voor de administratie. Meestal kan je haar ook vinden aan het onthaal.

Er zullen slechts zéér weinigen kunnen spreken van zo'n grote leservaring als Martine. Als leerkracht lichamelijke opvoeding (werkend als sportlerares in het secundair onderwijs), heeft zij zich vanaf haar studies gespecialiseerd in dans. Vele jaren werd elke vakantie besteed aan het volgen van danslessen (nationaal en internationaal). Martine is zodoende ruim onderlegd in diverse dansstijlen.
Haar basisopleiding is evenwel jazz-dans en moderne dans. Martine stelt zich continu op de hoogte van de veranderingen in de danswereld.

Martine heeft een passie voor haar vak. Nog nooit in haar hele loopbaan stond zij onvoorbereid voor een groep, nog nooit stond zij zonder enthousiasme les te geven. That's the spirit!!

Ondertussen is Rekrea vzw uitgebouwd naar een dansgroep met nog 4 andere lesgevers waarover Martine de leiding neemt en de kwaliteit van de lessen bewaakt. Zijzelf neemt nu nog de lessen dans voor dames op dinsdag en figuurtraining/steps op donderdag voor haar rekening. Op vrijdagavond laat Martine de Kiddies, Kids en Kids+ dansen geflankeerd door de assistentes.

De bruisende energie, het tomeloze enthousiasme, de aanstekelijke vrolijkheid : dit is NANOU.

Op die manier uit Nanou zich ook in het dansen en geeft ze zich totaal aan de kinderen en jongeren.

Ze studeert geneeskunde in Leuven en is nog steeds actief in de scoutsleiding. 

 

Nanou is tijdens haar 6 jaar assistente bij de kids uitgegroeid tot een volwaardige lesgeefster, heeft dit op voortreffelijke wijze tijdens de danskampen bewezen. 

Nanou heeft sinds eind september 2012 haar eigen dansuurtje op vrijdag (21 - 22 u.). Deze lessen van hoog niveau bouwt ze op fantastische wijze uit. Nanou maakt erg toffe en dikwijls leuke choreografieën.

 

STREETDANCE  Robbe Van den Bempt, onze getalenteerde danser is een toegewijd lesgever voor zowel de gevorderden (14+) als voor onze streetkids. Met begeestering brengt hij choreo’s over die een breed spectrum van hip hop beslaan. Van popping, house, old school, breakdance, c-walk & andere footworks, electric boogie, krump.. alles komt aan bod. Ook girly hip hop en vogueing zijn aanwezig in zijn lessen. Terwijl die ook borg staan voor een stuk stevige conditie. Robbe is tevens sterk in het mixen van zijn muziekcompilaties.

Robbe zelf verwoordt het zo... 'Hey iedereen! Wil jij de echte hip hopwereld van dichtbij bekijken?... De cultuur opsnuiven van vroeger en nu? Kom dan zeker eens een les mee volgen! We voegen alle onderdelen van hip hop samen om er steeds de mooiste en leukste choreo's van te maken. Zowel op technisch vlak als op 'power' trainen we naar steeds beter.'