Bezig met laden...

Afhankelijk van de leeftijd krijgen onze kids een basis van dans, kids-aerobics en moderne danstrends op hedendaagse muziek.

De lessen worden geleid door Martine Taelman, leerkracht lichamelijke opvoeding, ze heeft ervaring in verschillende dansstijlen.

Mindy, Shana, Fran, Emilie, Kaat, Emma en Hanne zijn de jonge assistentes die borg staan voor begeleiding in kleine groepjes. Er gaat dus veel aandacht naar elk kind apart.

Het doel van kids-dans is dat de kinderen zich dansvaardigheden eigen maken op een zeer gevarieerde manier, met een brede fantasiewaaier expressievormen, rekening houdende met sociale waarden.

Martine zorgt ervoor dat er gevarieerde muziek op het programma staat uit verschillende genres.


Kids (6/7/8 jaar)

vrijdag 19-20u

Nog gedeeltelijk in beeldende beweging en spelvormen naar dans in een basis van verschillende stijlen. 

Uiteraard wordt van KIDS (tegenover KIDDIES) wel meer verwacht. Zij moeten zich langer kunnen concentreren, de dansjes hebben al een technisch niveau, de les is nog slechts ten dele op 'spelenderwijze'. Per periode oefenen de KIDS  aan enkele dansen in diverse stijlen.

Kids+ (9/10 jaar)

vrijdag 20-21u

Inspiratie uit clipdans en voorbereiding op dans-mix. Belangrijk is het werk in assistentengroepjes.

De 'pleziervormen' zijn nog maar een sporadisch gegeven. Op deze leeftijd halen zij hun plezier uit het dansen zelf. Hier zijn het moeilijkere dansen die week na week opgebouwd worden. Belangrijk daarom is: KIDS + moeten zeer frequent aanwezig zijn. Indien dit niet mogelijk is, gaan de kinderen zich ongelukkig voelen omdat ze niet meer kunnen volgen.

Martine zorgt ervoor dat er gevarieerde muziek op het programma staat uit verschillende genres.